Fremtidsdrømme

Drømmer du om flytte ud af byen og bosætte dig på landet – med kæreste eller venner? Drømmer du om at have luft i økonomien, bo bæredygtigt og gældfrit, have et par dyr, være selvforsynende med grønsager, bidrage til et lokalt fællesskab? Har du iværksætterdrømme og ser dig selv med en virksomhed, som du driver fra baghaven, fra et fælleshus i landsbyen eller fra en lade?

Så er du ikke alene. Kommuner, ejendomsmæglere og arkitekter beretter om, hvordan unge, der vil leve på denne måde, løber stormløb på dem og leder efter muligheder.

På dette kursus vil vi bringe nogle af jer sammen, som går i den slags tanker. Vi hjælper jer med at sætte ord på jeres vildeste drømme – og derefter at bryde dem ned til helt konkrete og lavpraktiske handlemuligheder, dilemmaer og ting, I skal have afklaret. Når I tager hjem, er I klar til at tage de første lavpraktiske skridt mod jeres egne skønne mål.

Kurset er målrettet den gruppe af urbane unge, som Langelands Højskole og udviklingen af Langeland vil tiltrække: Dem, der ønsker at skabe nye perspektiver for deres liv og udvikle en bæredygtig livsform baseret på fællesskab og kooperative virksomheder.

Kurset er bygget op omkring det coachende og meningsskabende element: Hvordan skaber jeg mere mening og værdi i mit liv? Hvad er vigtigt for mig? Hvad vil jeg?

Du vil som deltager formulere dine ønsker til en fremtid i landlige omgivelser. Kurset veksler mellem øvelser, oplæg og ture ud i landskabet

Indhold:

Formålet med kurset:

• At afdække dine drømme
  • At sætte gang i din videretænkning, så dine drømme bliver mere konkrete, og du kan se konturerne af de to-tre første step
  • At opmuntre til netværksdannelse (regionalt) mellem jer, der går i udflytningstanker, så I evt. kan realisere jeres tanker sammen
  • At skabe formater for ’livsplaner’

Anders Stahlschmidt

Journalist. Erfaren ledelsesrådgiver og underviser, foredragsholder og forfatter.

Har bl.a. skrevet bøgerne “Lyt mens du taler”, “Tag ordet – grib forsamlingen”, “Spørgeteknik” og “Førstehjælp til feedback”.

Videreuddannet inden for mediation og systemisk coaching. Tidligere underholdningschef i Nordisk Film. Tidligere tv-vært.

Karen Lumholt

Journalist. Netværksfacilitator og rådgiver med fokus på bæredygtighed og innovation

Har otte bøger bag sig, heriblandt “Fra biks til business” (iværksætterhåndbog), “Historier der flytter mennesker. Storytelling i forandringsprocesser” og “Børn skal da arbejde” (om at inddrage børn i det huslige arbejde).

Medstifter af Familiepolitisk Netværk og Landdistriktspolitisk Netværk. Tidligere radiovært i DR P1. Tidligere direktør for tænketanken Cura.

Tilmeld dig
Kursusdato

Fredag d. 24. – søndag d. 26. august Ankomst fredag kl. 17.00 - Afgang søndag kl. 16.00

Målgruppen

Urbane unge, dvs. unge opvokset eller bosat i de større uddannelsesbyer, som søger mod en mere landlig og grøn livsform, fx i forbindelse med familiedannelse

Langelands Efterskole Nørrebro, 5900 Rudkøbing

Pris

900 kr. pr. deltager inkl. overnatning Rabat på 20 %, hvis 4 deltagere tilmelder sig sammen. Priserne er inkl. økologisk forplejning, undervisning og materialer.

Støttet af

Alle kurser i 2018 er støttet af Erhvervsministeriet – puljen for Liv&Land. Derfor betaler du kun den reelle pris for overnatning og forplejning.