Æstetisk vandring på Langeland

Æstetisk vandring og stille refleksion i naturen

Et kursus for dig, der vil med ud og finde ro, nærvær og ny erkendelse i naturen. Vi bevæger os gennem Nordlangelands skovrige landskab fra Hollænderhuset ved Lohals gennem Vestre Stigtehave til den åbne kyst ved Langelandssund med udsigt til Fyn og Storebælt.

 


 

Gåturen varer halvanden time og undervejs er der tænkepauser, hvor du får ny inspiration til æstetiske og filosofiske måder at iagttage naturen. Vi lytter til skovens lyde, mærker årstidens stemninger og tænker nærmere over forskellige måder at opfatte og forstå natur – som fænomen og som begreb.

Ved kysten gør vi ophold, og her hører du om en særlig form for meditation, der har rødder i ritualer fra nordisk oldtid og shamanisme, og hvor man sidder alene i naturen for at finde indsigt, mod og svar på spørgsmål om liv og eksistens. Det øver vi med stillesiddende refleksion – alene hver for sig – i en time. Bagefter er der varm suppe og naturnært samvær omkring bål.

 


 

Kurset finder sted en søndag eftermiddag i marts, mens foråret stadig står på spring. Så klæd dig godt på til både at kunne bevæge dig og sidde stille ude i naturen. Lad telefonen og uret blive derhjemme. Men medbring et spørgsmål, som du gerne vil have naturens hjælp til at finde svar på. Medbring også gerne en lille rygsæk til din notesbog og blyant, samt et lille let tæppe eller pude til at sidde på.

Undervisere

Helle Solhøj

Cand.mag. i kunsthistorie og filosofi og har speciale i stedskunst, landskabsæstetik og perception

Jeg arbejder som freelancer og har mange års praktisk erfaring som underviser ved folkeuniversitetet og aftenskoler, som turguide på Fyn og Langeland, fortæller og skribent om især kunst, kulturarv og landskaber. Jeg er et tænksomt friluftsmenneske, vandrer og cykler alle årstider og flyttede til Langeland i 2008 netop på grund af den mangfoldige natur. I mit tidlige voksenliv arbejdede jeg en årrække med økologisk jordbrug, og jeg bestræber mig på at leve med i harmoni med naturen og en bæredygtig fremtid.

Kristine Karlshøj

Designer, Master i æstetiske læreprocesser og diplom i ledelse

Jeg arbejder som konsulent i egen virksomhed, hvor jeg tilbyder lederrådgiver, facilitator og procesdesigner. Jeg har mange års erfaring i at skabe rum for at mennesker kan udvikle sig. Det gør jeg gennem øvelser, samtaler og kreative teknikker. Jeg bor på Bøstrupgård på Nordlangeland sammen med min mand, hun, katte og et par høns. Jeg er meget optaget af at bruge Langeland om et sted for refleksion. Både i forhold til at drive egen virksomhed og udvikle sig som menneske. I forbindelse med den æstetiske vandring vil jeg særligt stå for den praktiske del omkring refleksion ved havet.

Jeg er desuden formand for Langelands højskole, og sørge for det praktiske angående turen.

Tilmelding
Tilmeld dig
Kursusdato

Søndag d. 24. marts 2019


kl. 12.00 - 16.00

Målgruppen

Alle med interesse for stille bevægelse og kontemplation i naturen.


Alle der kan lide at vandre, og gerne vil afprøve en ny form for vandring.

Sted

Vestre Stigtehave på Nordlangeland.


Vi mødes på P-pladsen ved Hollænderhuset, Houvej 59, 5953 Tranekær

Pris

250 kr. pr person for oplæg, vejledning og varm suppe.


Turen gennemføres ved minimum 7 tilmeldte.